Säsongen drar igång på riktigt nu

Åkte hem från husvagnen runt 10.45 imorse och åkte ut till Safir runt 15, började med att trimma honom och han var fin. Red på babypelhamet som jag även ska prova hoppa på imorgon, när han blir sådär galet pigg och stark som han alltid blir på tävling så är det bättre att jag har ett litte skarpare bett på han så vi slipper dragkamp, blir som ingen rytm i det hela då. Så tänkte prova pelhamet, är ju bara en LA och det värsta som kan hända är ju att det inte funkar liksom så då byter jag bara tillbaka till det vanliga tills nästa dag då han också går LA :)
 
Jag har en grundlig tanke bakom det där men pallar inte skriva ut det nu, kan ta de på videoblogg sen kanske om ni har tur haha! Sen iallafall så fick han en dusch och sen medans han torkade så smorde och packade jag allt, tror jag, höhö, måste checka så allt e med imorgon innan vi åker. Kom hem för kanske en timme sedan och nu snart ska jag packa ihop alla kläder, ridkläder och tävlingsgrejjer som ska med och sen städa rummet som ser ut som en soptipp ärligt talat... 
 
Imorgon iallafall då så ska vi åka från stallet vid 8, kommer fram runt 11 och då besiktar vi honom på engång och sen startar jag runt 14 där nån gång, beror på hur tävlingarna flyter på. Efter det så åker vi direkt till Bergsåker och fixar vid boxen och gör ordning åt honom där, sen till hotellet, checka in, ta en snabbdusch och sen vidare till Birsta för lite shopping och middag, sen runt 19.30 så ska vi ut till Safir igen och kvällsfodra samt trimma lite antingen runt skogstravbanan eller på parkeringen, de får vi se vart det är lämpligast och bäst underlag. Får se sen också om jag ska till Jenny en sväng eller inte, beror på om jag hinner och orkar, prioriterar inte det först om man säger så eftersom vi är där för att tävla och inte för att flänga runt liksom haha :)
 
Både jag och Safir är riktigt taggade iallafall, känns sjukt kul att säsongen äntligen drar igång på riktigt nu!
Safir fattar direkt efter man har duschat honom att det är tävling på g, han blir jämt helt uppspelt efter att han badat, han trippar och skuttar omkring och är lite allmänt bananas bara haha ;)
Men nu ska jag snart ta och fixa klart allt här hemma inför tävlingarna så vi hörs antingen ikväll eller imorgon om det finns uppkoppling på hotellet, men det bör de göra! /Wilma

Har packa och byggt bana, har Inge batteri heller så bloggar senare


Rider colby


Mar. 30, 2013

Sitter i sängen och ska snart gå upp. Har en fullpackad dag framför mig som består av att jag ska rida kuba uba in för imorn, smörja, packa, träffa Amanda runt fyra då hon kommer hit, sen är det banbygge inför tävlingarna imorn, sen ska jag träffa Cornelia när hon kommer ikväll och efter det så ska Amanda och jag hitta på nå kul !
Så har en ganska så rolig dag i alla fall ;)

Kommer lite mer uppdate under dagen LOVAR jag !
/J


träningen i tisdags

 
 
 

Mar. 28, 2013

Dålig blogging från från min sida också känner jag.. Men har haft mycket att göra. Men nu har jag mycket tid fram över!

Sitter på engelska lektion nu. Efter skolan hämtar mamma mig och skjutsar mig till stallet. Hästisarna vilar men måste ju mysa och pussa på dem iallafall.

Tänkte ta och göra en videoblogg jag också, gör dem ikväll så kommer både filmen den träningen i tisdags och en videoblogg ;)
/J


Hejsan

Bloggningen har varit lite halvdan här nu igen, igår gjorde jag ett till försök med o videoblogga meneen batteriet tog slut, igeeeen, haha :3
Idag har jag friluftsdag och slutar 12.30 så då blir det en promenad upp till ponnyn och rida ut honom på ett ordentligt trimpass runt myren, imorgon blir det skrittur och på lördag trim.
Men vi hörs ikväll, är hemma hela kvällen så har bra med tid o blogga!!
/W


På väg till träningen bloggar sen


Mar. 25, 2013

Idag hade kuba inte sin bästa sida, han var tittig och allmänt jobbig. I övrigt har väll dagen gått hyfsat. Hade spanska prov imorse också som jag hade glömt att träna till men kunde allt ändå stjärna som man är !

Tänkte ta och skriva lite senare eller om inlägget kommer ut imorn bitti, inget märkvärdigt!


Söndag

Idag så var jag ut och galopptränade Safir, skulle ju egenligen ha hoppat några språng men det var löshoppning i ridhuset så red ut istället då. Fokuserade mest på att han skulle gå fram ordentligt och det gick väl nästan som ja ville, tänkte också vara snäll och göra en videoblogg där jag berättade dagens outfit meeeen såklart så dog mobilen precis då, men tänkte kanske ta och göra de imorgon istället då :D Känns bara lite pinsamt om det skulle komma nån bara sådär åsså pratar jag där för mig själv men aja, vad gör man inte ;) 
Min outfit idag såg iallafall dels ut såhär, converse (skönaste skorna o rida i btw haha), kornblå/royalblå strumpor från hv polo och marinblåa animo byxor, sen en kingsland fleecetröja och en kingsland dunväst + ett kingsland pannband. Filmar Safirs outfit som han har imorgon imorgon när jag skrittar fram eller av och gör en litten videoblogg då ;) /Wilma

Jag lever

Är med Tove nu, men imorse red jag kuba han var sjukt fin, finaste på länge kan jag säga! Senare åkte vi till mormor på fika och firade mitt syskon barn. Efter det åkte vi hem oh kvällsfodrade hästarna och sen hämtade vi Tove.
Hörs sen


v13 och v14

v13
Måndag - Safir ska gå lite intervaller.
Tisdag - Safir skrittar ut.
Onsdag - Safir rids ut.
Torsdag - Friluftsdag med skolan. Safir rids ut. 
Fredag - Lovdag. Safir vilar.
Lördag - Safir ska trimmas och allt ska packas.
Söndag - Tävling Sundsvalls Ridklubb, nationell LA. Trimpass på kvällen på Bergsåkers parkering ;) Nån gång bland de här ska jag även hem till Jenny och tjocka i oss kinderägg, höhöhö. Samt in på Ikea och köpa nån förvaringslåda att ha utanför boxen på uppstallningarna så de blir ännu lite bättre ordning. 
v14 - Påsklov.
Måndag - Tävling Sundsvalls Ridklubb, nationell LA. Jenny följer med hem hit efteråt.
Tisdag - Jenny är här. Safir skrittar ut.
Onsdag - Jenny är här men tar tåget hem på eftermiddan. Safir skrittar ut.
Torsdag - Safir rids ut.
Fredag - Safir trimmas och saker ska packas.
Lördag - Tävling Timrå Hästsportförening, regional LB och regional LA.
Söndag - Safir skrittar ut.
Så ser min planering för de kommande två veckorna ut, plus massa mer.
/Wilma

MITT INTERNET LA AV, SÅ JAG HAR EN ANLEDNING!

mitt internet på mobilen la av i morse, därför har det vart dålig bloggning här idag... men nu är det fixat!
 
red i ridhuset idag på båda hästarna. kuba gjorde jag mycket övergångar och lösgörande jobb. jobbade mycket med att han skulle sakta av till skritt på en gång och inte typ ett halvt varv, tillslut så blev det inga travsteg alls utan bara gallop-skritt. är sjukt nöjd med honom idag. 
 
 
ruben var lite jobbigare, han var ganska nonchalant och brydde sig inte och mina gallop fattningar alls utan bara sprang iväg eller så gick han bara kvar i samma takt och tjurade. så på honom jobbade ja okså mycket gallop fattningar på fast från trav till gallop istället. i slutet så blev han väldigt avslappnad och fin och fattningarna blev också mycket bättre. så idag är ja nöjd med bägge stjärnorna! 
 
/j

Gomorron

Hann inte blogga något igår för var i skolan mellan 8 och 15, efter det hem en snabbis o äta o byta om osv. Och sen iväg på träning så var inte hemma förns där runt 20.30-45 och då skulle vi ju äta middag, sen hoppa in i duschen och sen somna jag, var riktigt trött haha. Träningen igår gick både bra och dåligt men ändån inte dåligt på det viset, men det kommer ett mer ingående inlägg om det så fort jag får tid över. 
Hörs ikväll! /Wilma

Lite sär bilder från stallet idag haha;)

https://cdn3.cdnme.se/3812444/6-3/pic_5149f1819606ee206d56b404.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3812444/6-3/pic_5149f1da9606ee209eb16527.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3812444/6-3/pic_5149f1dcddf2b32e797c23d1.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3812444/6-3/pic_5149f1e6ddf2b32e6d1b97ad.jpg" class="image">


Tjobro

Har haft friluftsdag så jag slutade för ca. En timme sen. Ska snart till stallet och mysa med mina favvosar. Tror att mamma har fixat i stallet men vet inte helt säkert. Sen ska jag tillbaka till ridskolan och titta när Issa tränar chicko och cricket, ska även filma henne har jag lovat ;) bloggar senare i stallet!


gomorron

båda hästarna var fina igår på träningen.

gomorron

båda hästarna var fina igår på träningen.

Tisdag

Ännu ett vad jag gjort idag inlägg, men ikväll har jag bra om tid så ska nog hinna med o göra nåt annat inlägg också ;) Hela förmiddagen idag hade vi nationella i NO och det gick lite blandat, del 1 gissade jag mig igenom, del 2 gick bra och del 3 kunde jag inte skriva i nåt.. :/ 
Sen fick vi tidigare lunch med tanke på de nationella så då hade vi bara en timme SO så de var ju skönt, och sen skridskor på idrotten. Gick upp till stallet efteråt (4km), Jenny ringde så pratade med henne hela vägen dit. Hon ska med hem hit efter deras nationella tävlingar i påsk och vara här någon dag, äntligen säger jag bara, haha, går ju litte för lång tid mellan gångerna..
 
Safir red jag ut en sväng bara, och han var galet pigg. Funderar nu på om jag ska vara med på Helena-träningen imorgon eller om jag ska hoppa själv i helgen. Det lutar mot träning imorgon men vi får see helt enkelt!
Bild från Årsta-Runsten i somras, tror jag iallafall, haha. Ni kan ju göra ett försök till att inte kolla vilken o-ordning det är bland grejjerna, men tills i år har jag litte mer förvaringsutrymmen osv så nu kanske det kommer vara litte ordning bland prylarna ;) /W

Allt möjligt

Go morron alla!
Är super trött och sitter och väntar på att engelskan ska börja. Efter lunch har vi både matte och svenska så idag har vi haft alla tråk lektioner..

Slutar klockan 3 då kommer pappa och hämtar mig tror jag så åker jag till ridskolan eftersom mamma redan har hämtat båda älsklingarna till när jag kommer eftersom första träningen idag som jag rider Ruben på börjar klockan 4. Sen tränar jag kubauba klockan 5.

Nästa tävling är ju på hemma plan där bara kuba ska vara med, jag hoppar bara två LA:er, en varje dag. Det är 31 mars och 1 april alltså påskhelgen. Struntar i att hoppa LB nu framöver det sliter bara på honom det är både mammas och mitt beslut. Troligtvis följer jag med Wilma upp till Östersund när hon åker hem på måndagen och stannar där till onsdag kväll eftersom det är Lotta björe träning torsdag och fredag. Hela love kommer bli sjukt kul i alla fall.
Kram

/J


Måndag

Imorse så hade vi först bild, och sen no i flera timmar eftersom vi har nationella i det imorgon och det blev en miss så vi inte fick provet i kemi som vi hade tränat till i flera veckor, utan det vart fysik istället, och det fick vi reda på i fredags.. Sist hade vi språk och jag har typ varken spanska eller sv/eng hehe. 
Efter skolan så var vi ner och fikade på tages, riktigt gott vare faktiskt. Sen kom mamma förbi och hämtade mig och vi for hem en snabbis innan vi for tillbaka till frösön för att fixa åt Safir och sen på hoppmöte uppe på klubben. Kom hem vid åtta och sen dess har väl jag försökt att plugga till nationella imorgon, går sådär, har ont i huvudet och heeelt omotiverad.. Kommer gå riktigt bra verkligen känner jag.. Men det är väl bara o försöka göra sitt bästa :)
Ska ringa Jenny också så fort jag får tid, dessvärre tror jag inte de blir ikväll utan får nog ta de imorgon när jag går till stallet! Och sen också när vi ändå är inne på lite allt möjligt så är även Jarle-träningen inställd i helgen, riktigt tråkigt verkligen :(

Lite tråkigt inlägg- dagens ridpass

Kuba gick super fint idag, jobbade han i backen ca. 45minuter man var väldigt avslappnad och fin men väldigt pigg.
Ruben var också fin men han var mycket piggare än vanligt haha. Red ca 40 minuter med Carro på silver.

Nu sitter jag och har det allmänt mysigt i soffan och kollar tv. Sjukt trött efter en lång dag, imorn är det träning för catta på båda stjärnorna.
Kram

/J


Hallooo

Gud glömde bloggen igår i all stress...
Men sjukt roligt hade jag iaf, nu ska jag ha matte och efter skolan bär det av mot stallet. Båda hästarna ska gå idag, ruben ska till ridhuset och har jag tid så rider jag han där oxå, annars får han gå ut och trimma ute, mamma har fixat allt i stallet så det är skönt!
Hörs sen ska ha lektion nu...

/J


Årets säsong

Vi började v7 med en endagars regional tävling i Timrå, Safir var riktigt taggad så 1 ner i första klassen och sen missförstånd i andra så en uteslutning men han hoppade jäkligt bra så det var en väldigt bra start på säsoongen och vi åkte hem med en bra känsla. Såhär är resten av året planerat:

31/3-1/4, regional/nationell på Sundsvalls Ridklubb. Här får han gå en nationell LA bägge dagarna. Husbilen är inte igång då så det blir en natt på scandic för våran del, inte mig emot haha.
 
3-5/5, regional/nationell på Mora Ridklubb. Två regionala LAer och en nationell LA ska han gå där. 
 
24-26/5, regional/nationell på Södra Umeå Ryttarförening. Antingen går han cupen som går i LB, LA, MsvB eller så går han LB, LA, LA. Fanns tyvärr inte nån LA första dagen, men det skadar ju aldrig att gå ner en klass imellanåt.
 
15-16/6, regional inne i stan på Östersundstravet. Antingen går han två LAer eller LA första dagen och MsvB andra dagen.
 
21-23/6, regional/nationell på Timrå Hästsportförening. LA, MsvB, LA eller LA, LA, LA går han här. 
 
18/7, regional på Näsets Ryttarsällskap. Antingen går han bara LAn som är distriktsmästerskapet eller så går han LA och MsvB.
 
1-4/8, regional/nationell/elit på Årsta-Runsten. Troligtvis ser klasserna ut som förra året, och då är det LA, LA, LA+5 och sen LA eller MsvB sista dagen beroende på om man rider final eller consulationen.
 
16-18/8, regional/nationell på Grevagården. LA, MsvB, MsvB kommer han troligtvis och gå. Kan vi inte åka till ner till skövde så är det tävling på min hemmaklubb (som ligger typ 800m från stallet) två dagar och isåfall går han två LAer där.
 
6-9/9, regional/nationell på Gagnefs Ridklubb. LA, MsvB, MsvB lär han mest troligt gå där också. Annars LA, MsvB, LA.
 
14/9, regional på Wången. LA isåfall om vi åker dit.
Eventuellt så slutar min säsong för året där och troligtvis min och Safirs tid tillsammans med, kan även bli tidigare.. Men även senare. /W

Finaste ponnyn

Hoppade Safir nu på morgonen och han var riktigt fin, hoppade en liten bana på lite olika höjder från 90 till 115 och han gör det så himla lätt. Jag hoppas verkligen att vi kvalar msv snart så vi kan debutera där i slutet på maj, början på juni, vi behöver bara lite mer rutin på dom höjderna och sen så kan vi debutera för just höjden i sig är inga som helst problem alls, utan det är bara det att vi hoppat väldigt lite på större hinder.

Jag börjar även hitta min ridning och just nu så känns det väldigt tryggt att rida på större hinder och det känns som vi är väldigt samspelta, nu är det två veckor kvar tills årets första större tävling och meeting, och sen rullar det på med bara massa meeting. Äntligen är snart säsongen igång! Tror Safir är minst lika taggad som mig, haha. /W


Strax

Jennie red Ruben idag så jag red bara Kuba, han var lite jobbig i början men släppte efter en stund. Då var han riktigt fin men ändå ganska stark. Nu om en stund blire biteline med några andra tjejer som tävlar för srk. Ska bli gott och efter det sover Tove hos mig!

Bilderna på kub och rub från Bollnäs!


Kommande tävlingar

/J


Kommande veckor

v11 - Det är ju nu, inget speciellt den här veckan.
v12 - Hoppträning för Jarle Grönhaug lördag söndag, blir den inställd så hoppträning för Helena Jonsson onsdag.
v13 - Tävling i Sundsvall söndag måndag (v14), han går två nationella LAer.
v14 - Lov.
v15 - Hoppträning för Helena Jonsson onsdag.
v16 - Hoppträning för Helena Lundbäck lördag söndag.
v17 - 
v18 - Tävling i Mora fredag lördag söndag, han går två regionala LAer och en nationell LA.
v19 -
v20 - Hoppträning för Helena Jonsson onsdag.
v21 - Tävling i Umeå fredag lördag söndag, han går eventuellt en regional LB, en regional LA och en nationell LA. 
Bjussar på en vacker bild på Safir och hans fina Veredus Grand Prix skydd, hehe.
Så ser iallafall våran planering ut nu fram till i slutet på maj.
/Wilma

Shoo

Är hos vicky, båda hästarna var super!
Skriver imorn för har inte varit med vicky på länge så får passa på nu ;)


15/3

Idag så hade jag skolan från 8 till 12.55, vi har väldigt korta fredagar och det är underbart skönt. Gick efter typ en timme till stallet och red ut Safir i finvädret, tänkte ju egentligen göra bomövningar i ridhuset men var så mycket hästar där så sparar det tills imorgon eller på söndag. Han var iallafall väldigt fin, och pigg som vanligt höhö. 
 
Ska bara vara hemma ikväll och vila, tänkte först åka ut till orrviken till Oliver med två kompisar men då blev han sjuk så då får det bli en hemmakväll istället. Får se hur resten av helgen ser ut, har inte bestämt något än. 
Tog en fin liten bild innan vi stack ut och trimmade i skogen också.
Vi anmälde även till Södra Umeås regionala/nationella meeting i slutet på maj nyss, ni som ska dit borde anmäla uppstallning snarast eftersom dom erbjuder så få som 25 platser bara. Skynda, skynda ;) Det är även väldigt få elplatser! /W

Två lektionen kvar

Sitter på skolan, har två lektioner kvar och slutar typ halv 2 sen ska jag till stallet. Kuba ska ut och konditions träna i backen, Ruben ska trimmas ute med mycket tempovexlingar.

Sen så hämtar mamma mig så åker jag till Vickan och sover där tills imorn, då mamma får hämta mig tidigt för har sjukt mycket och gö imorn, har en av de mest fullpackade nu i helgen! Men det ska väll gå ihop ;)

Hörs sen
/Jenny


14/3

Livet rullar på som vanligt och inga större förändringar har skett förutom att jag ändrat hårfärgen till brunt. Safir är tillbaka på Frösö Hästgård sedan mitten på december, tror inte vi bloggade här då så det kanske några av er inte visste.
Jenny var hos mig över nyår också och vi hade det riktigt bra, körde en hel del skoter och flög till och med av en gång, men vi är så starka o tåliga så vi bah kör på ändå, heheh.
 
Tänkte faktiskt vara lite tråkig och börja med ett vadjaggjortidaginlägg men eftersom det är det ända jag hinner med och göra nu så får det duga helt enkelt. Hade skola mellan 8 och 14.40 ungefär, för vissa kanske det låter lite små knepigt men det är faktiskt rätt roligt på skulan nu, haha. Sen var jag och två kompisar hem till gabbi där vi var ett tag, tog bussen upp till stallet och red ut på Safir som var galet pigg o stark. Imorgon tänkte jag göra lite bomövningar blandat med nån studsserie i ridhuset och rida genom honom riktigt ordentligt, det kan verkligen behövas nu när jag vart sjuk och inte kunnat rida ordentligt på några dar :)
/ W

Tjoo, again ;)

Hejsan, längesen sist nu va, Har ni saknat oss?

Från min sida har det förändrats lite, jag har fått en till ponny som jag tävlar och tränar åt dom som vi köpte kuba av. Han heter rubikon och är en svart skäck, han hade aldrig tävlat när jag fick honom men nu har jag tävlat han två gånger, det har gått bra, Han är åtta år. I övrig har det inte hänt nåt med kuba eller mirå dom lever som vanligt. Jag har färga håret brunt och Wilma med annars är vi som vanligt! Hörs senare.
/J


Vi är tillbaka

Jag och Jenny är nu tillbaka, vi har saknat våran blogg, hehe. 

RSS 2.0